Перейти до основного вмісту

Гамамеліс у косметиці

Попрощайтеся з розширеними порами й освіжіть шкіру обличчя! Гамамеліс — це північноамериканський листопадний чагарник із яскраво забарвленими квітами, який на вигляд нагадує ліщину. Ми знаємо його також під англійською назвою witch hazel (чаклунський горіх). Деякі його частини використовуються для отримання ефективного рослинного екстракту, який має винятковий вплив на шкіру.

Властивості гамамелісу

Гамамеліс віргінський містить низку антиоксидантів, флавоноїдів, танінів і процианідинів, вирізняється протизапальною та заспокійливою дією. Тому він використовується не лише в косметичних продуктах, а й у кремах і препаратах проти варикозного розширення вен, для загоєння та дезінфекції шкіри.

 

Вплив гамамелісу віргінського на шкіру

  • Має в’язну дію, тобто звужує пори.
  • Очищає, тонізує, заспокоює шкіру та сповнює її сяйвом.
  • Підтримує мікроциркуляцію крові в шкірі.
  • Сприяє гідратації шкіри, утримуючи в ній вологу.
  • Обмежує вироблення шкірного жиру й запобігає утворенню акне.
  • Полегшує прояви екземи, дерматиту й інших запальних процесів.

Косметика з гамамелісом

Вода гамамелісу, або ж гідролат гамамелісу, використовується в косметиці як тонік (witch hazel toner), найчастіше для жирної та проблемної шкіри. Завдяки цілющим речовинам у своєму складі гамамеліс заспокоює подразнену й почервонілу шкіру, сприяє її зволоженню, звужує пори та видаляє надлишок шкірного жиру.

У складі пінок для вмивання, гелів та інших препаратів проти акне або засобів для загального догляду за шкірою гамамеліс віргінський зазначають одразу на другому місці.

Вибираючи косметику для обличчя з гамамелісом, стежте за тим, аби вміст спирту був мінімальним, а краще взагалі нульовим. Адже під час екстракції корисних речовин із гамамелісу часто використовується спирт, який висушує шкіру й у довгостроковій перспективі, безумовно, не приносить користі.

Спробуйте й ви гамамелісовий тонік або гель для вмивання і насолоджуйтеся свіжою та заспокоєною шкірою. А якщо ви маєте проблеми з акне, порами або жирним блиском, ознайомтеся з іншими ефективними косметичними інгредієнтами, як-от AHA-кислоти, саліцилова кислота або канабіс.

весь текст скритий текст